Sunday, March 27, 2011

Ziemas grūtības zupas virtuves apmeklētājiem

Mūsu galvenais kontakts ar Pestītāja Baznīcas zupes virtuvi, Ruta Whittaker, aprakst ziemas grūtības ko piedzīvo bezpajumtnieki Latvijā:


Liels paldies par $500 sūtījumu uz SEB banku Rīgā. To saņēmām un tālāk tas tika ielikts zupas virtuves kontā. 

Pagajošo sestdien biju zupas virtuvē un mūs apciemoja kādi 75 cilvēki. Viņi bija sevišķi priecīgi par zirņu zupu un lielopa gaļas ar kāpostiem mielastu. Papildus viņi saņema mandarīnus no Kanādas vēstnieka Latvijā kundzes, Elizabeth Heatherington. Elizabete bieži piedalās virtuvē, kur viņa uz Kanādas pateicības dienu gatavoja pankūkas ar kļavu sīrupu. Viņas vīrs, Scott, arī palīdzēja.

Mūsu ēdamzālē var sasēdināt 44 cilvēkus. Mums parasti ir 2 maiņas. Kamēr viena grupa ēd, nakamā grupa mierīgi gaida baznicas arpusē. Laimīgā kartā, pēdējās dienās laiks ir palicis nedaudz siltāks, kādu grādu virs nulles. 

Mēs mēģinam sameklēt drēbes un apavus bezpajumtniekiem. Pagājošo sestdienu, vienam vecākam kungam bija cauras botes un es ceru līdz nākamai sestdienai atrast labas, lietotas botes 43 lielumā no Diakonijas centru. Mums ari ir vajadzīgi lietoti silti ziemas mēteļi. 

Viens no 75. gadu kungiem bija šo nedēļu patiešām ļoti vargā izskatā. Aizvedu viņu uz pirmo slimnicu Bruņinieku ielā. Tur arsts man teica ka viņš neko nevarot palīdzēt un ka viņam pat nēesot ieteikums ko tālāk darīt. Aizvedu kungu uz Ars privāto kliniku, kur pec 65 Ls samaksas no personigiem lidzekliem tika veikta konsultācija ar ārstu un analīzes. Izrādijās ka jau no sākuma situācija ir dramatiska - hemoglobins ir 52 un normālais ir 120. Liekās ka ir problēma arī ar nierēm. Rīt atkal būs konsultācija ar ārstu kas izmaksās 25 Ls. Tāda ir medicīnas aprūpe Latvijā, kur birokrātisku iemesļu dēļ, cilvēki izkrīt caur tīkliem jo vieņiem nav visi dokumenti kārtībā. Šinī gadijumā nevarēju gaidīt, jo likas kamēr lietas tiktu sakārtotas, paietu vairāki mēneši. Baidijos ka cilvēks tik ilgi neizdzīvotu. 

Ar sirsnīgu sveicienu, 
Ruta

Katru sestdien jau ap plkst. 9.45 sāk veidoties gara bezpajumtnieku rinda

Kautgan laiks bija vēss, visi gaida ļoti pacietīgi!

No comments:

Post a Comment