Wednesday, March 16, 2011

Mūsu mandāts/Our mandate

Palīdzība Latvijā komiteja ir Sv. Andreja Ev. Luteriskās latviešu draudzes projekts. Tas tika iesākts vēlos astoņdesmitos gados, kad cīņa par brīvību Latvijā kļuva aktuāla un redzama un nepieciešamība pēc morāla un financiāla atbalsta Latvijā bija ļoti svarīga.

Mūsu komitejas galvenais mandāts toreiz un arī tagad ir veidot saiknes ar mūsu māsu draudzēm Latvijā – Durbē, Liepājā, Daudzevā un Zemītē – un palīdzēt tām cik iespējams. Kaut gan pa šiem gadiem mēs esam uzņēmušies arī palīdzēt dažām citām grupām, cik ir bijis nepieciešams un iespējams. Šodien tās ir: Zvannieku bērnu māja, Zupas virtuve Rīgā un mazie bērni Iļģuciema sieviešu cietumā. Priekšā stāvošā gadā mūsu galvenais fokuss ir palīdzēt tiem, kas ir visneaizsargātākie – veciem ļaudīm, bērniem un bezpajumtniekiem.

Mūsu grupa, pateicoties draudzes un Latviešu sabiedrības nezūdošajam atbalstam un interesei, ir spējusi palikt aktīva un darbīga daudzus gadus. Mēs esam dinamiska kopiena, kas seko izmaiņām un aug un attīstās. Ceram uz jūsu atbalstu vācot līdzekļus un veidojot pasākumus un akcijas šinī 2011. gadā.




The Aid to Latvia committee is an initiative of St. Andrew’s Latvian Lutheran Church in Toronto. This group was established in the late 1980’s when the struggle for independence in Latvia became clearly visible and the need for support, both moral and financial, was incredibly important.

Our committee works to maintain relationships with and send aid to our sister congregations in Durbe, Liepaja, Daudzeva, and Zemite. In addition, over the years, we began reaching out to additional initiatives in need, including the Zvannieki alternative family home, the Saviour's Church soup kitchen in Riga, and supporting the young children of women inmates in Ilguciems prison. In light of the economic hardship experienced by Latvia over the last few years, our primary focus this year is to aid the most vulnerable – the elderly, the young, and the homeless.

Due to the unceasing interest and support from the congregation and the Latvian community, we have been able to remain active and relevant over the years. Our group has become dynamic and responsive to change. We look forward to new and exciting fundraising initiatives in 2011 and hope for your participation and support!

No comments:

Post a Comment